Kreatin Kosttillskott är här

Närmast Kommande sidor kommer att ta upp effekten av kreatin på hormoner och hormonell status: utkast...

 

Kreatin - Hormon påverkan och andra effekter

 

Ökning av muskel insulinliknande tillväxtfaktor-I (IGF-I)

 

den verkliga effekten av tillväxthormon GH utövas inte av GH utan av  långt senare effekter när bärarpoteiner till den insulinliknande tillväxtfaktorn IGF-1 nått mål cellerna.Speciellt viktig är bärarprotein-3, därför kan man säga att den största delen av GH effekterna kommer från när IGF- molekylen buren av bärarprotein-3 når måcellen som IGF1BP3.

 

 

En studie under 2008 visade att nivåerna av insulin-like growth factor-1 (IGF-I) i muskulaturen ökade med 24% efter styrketräning och kreatin i 8 veckor jämfört med styrketräning och placebo i 8 veckor.  I samma studie av slaktkycklingar som nämns ovan, ökade IGF-I nivåer jämfört med kontroll efter att matas med kreatin i 42 dagar. 

 

 

Minskning av myostatin nivåer

Vid en studie från 2010 fann man att styrketräning under 8 veckor tillsammans med kreatin resulterade i lägre serum myostatin nivåer jämfört med 8 veckors styrketräning och placebo (sockerpiller). I en studie året efter så ....


 

Ökning av testosteron

En studie 2006 visade en 22% ökning, från 20,0 till 24,4 nmol / L, i vilande testosteron -nivåer efter en 10 veckors styrketräning program i den kompletterade kreatin jämfört med placebo.  har dock resultat som liknar dessa aldrig varit ses i andra studier som mäter endokrina förändringar.

 

 

 

 

31 Jul 2012